CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 28, 2010

WAHAI KAUM2 LELAKI

Wahai kaum2 muncetku . 

First of all, I nak bagi tahu yang I paling paling paling paling paling
sakit hati dengan cara kaum you mengurat kaum I.
I tak faham. 
Kenapa bila lelaki nak tackle perempuan je, 
dia mesti gunakan ayat;

"Kita macam pernah jumpa lah. Tapi kat mana yea?" 

You, bertahun-tahun I hidup balik-balik ayat tu yang I dapat. 
You ingat perempuan tak bosan ke, you?
Cheesy punya pick up line (Ayat mengurat) baik tak payah, you. 
I rasa semua lelaki gunakan pick up line tu mungkin sebab lelaki
zaman you dah tak ada idea nak mengurat dah. 
So, I memang faham kalau kenapa lelaki zaman you ramai 
yang tak couple dan kahwin lambat.

Eyh , I nak tanya you ni.
Lelaki ni memang ada supplier nombor telephone ke?
I pelik lah bila tiba-tiba ada orang call I kata nak berkenalan.
Entah mana kaum you dapat no telephone I pun I tak tahu. 
 Mesti mintak dengan orang lain. 
Tak ke you rasa mintak nombor telephone orang lain, 
dari orang lain adalah satu cara yang tak gentleman langsung?

Pula tu, bila call je, kata nak berkenalan.
Tak pun cakap nak berkawan. 
Tapi kan, mana ada lelaki call perempuan semata-mata untuk berkenalan. 
Ni mesti nak mengurat punya lah. 
Macam lah I tak tahu.

Lagi satu kan kan you.
I tak faham kenapa bila perempuan tu tak layan lelaki yang mengurat dia, 
lelaki tu akan cakap yang perempuan tu jual mahal dan sombong? 
But then, bila perempuan layan,
sesedap hati je cakap yang perempuan ni murah dah mudah melayan.
What the hell, you?





Dear ONLY you.

Tahukah you bahawasanya kaum lelaki you tu mudah perasan?
Bila perempuan tegur and layan lelaki tu dengan baik je, 
mesti lelaki tu perasan kononnya perempuan tu suka dan nak tackle dia. 
Padahal perempuan tu just being nice. 
Can't you boys see that? Can't you?


You , you bagi tau lah kat kawan-kawan lelaki you tu. 
Kasi tau dieorang, 
kalau betul-betul suka kat someone tu, mengurat lah habis-habis.
InsyaAllah kalau niat iklas boleh je dapat. 
Dan masa nak mengurat tu, tak perlu lah ayat manis-manis. 
Ayat-ayat manis akan membuatkan kami (perempuan) berasa geli tau.
Dan jangan risau lah kalau muka you all (Lelaki) macam longkang ke apa ke.
Kita orang (Perempuan) boleh terima sebab kita orang ni 
bukan macam you all (Lelaki) yang hanya tengok luaran. 
Pantang nampak perempuan cantik, 
terus jadi ulat bulu yang berbulu-bulu.
Tak guna.

Tapi kalau dah dapat perempuan selepas mengurat tu,
tak payah lah nak touch and go. 
Masa belum dapat, sayang bagai nak gila. 
Tapi bila dah dapat, buat dono je. 
Masa tengah mengurat, rasa bahagia je main tarik tali. 
Tapi bila dah lama couple, rasa bosan.
Semuanya sebab lelaki lah; mudah sangat bosan sengan sorang awek.
Actually, you guys patut bersyukur sebab perempuan mudah 
terima segala kekurangan yang ada kat you all. 
Tapi you all, sibuk nak macam-macam dari perempuan. 
Lelaki memang mengada-ngada lah. 
Tak reti bersyukur langsung.



You, kenapa bila some girl tu dah reject some kaum lelaki,
dieorang akan berdendam? 
Kacau pak we perempuan tu lah, stalk lah, apa lah. 
What? Everygirl in this world loves you?
Diaorang kena terima you sebagai BF? 
Kalau tak you akan rosakkan seluruh hidup dia?
You dan kaum you akan berdendam dengan dia kalau dia reject you? 
Bleeeh. 
Patut lah kaum you makin pupus.
Agak-agaknya kalau kaum you sama banyak dengan kaum I, 
mesti huru hara dunia ni.
Oh, oh. I cakap pasal kaum you tau. 
I tak cakap pasal you sayang .
I tau you baik.
Dan setia.
(tapi betul ke muncet)

Dear my ONLY muncet.

you , I harap you jaga sikit mata you tu.
I tau yang lelaki suka pandang perempuan. 
I tak kisah pun kalau skali skala you nak cuci mata pandang perempuan 
cantik sebab lelaki memang dasar macam tu. 
Tapi jangan salah kan I kalau I pun pandang lelaki.
Ah, awal-awal lagi I dah tau mustahil you tak kisah kalau I pandang lelaki.
You pandang perempuan boleh. 
Tapi I pandang lelaki tak boleh. 
Kenapa yea, you?

Lagi satu. 
Kenapa it is okay kalau you borak dengan perempuan tapi bila I borak dengan lelaki je,
you kata I curang? I borak sebagai kawan.
Tapi you tu lelaki. Gatal. 
Kalau dah borak, mesti dengan perempuan cantik. 
Lelaki kalau dah dengan perempuan cantik mustahil
borak-borak tak ada makna. Huh.

You, I perasan yang you nak cari isteri(s) baik-baik. 
Tapi perangai you entah  macam apa-apa. Nak jadi imam konon.
Sembahyang solo pun banyak tinggal.
Nak imam apanya.
Doa. Doa apa you reti baca? 
Doa masuk tandas? 
You, kita mungkin akan mandi bersama.
Tetapi doa masuk tandas tu tak perlulah you lead kan. 
I pun reti lah.

Hubby. Dalam banyak-banyak benda yang I paling tak puas hati
adalah bila lelaki bercakap bab kahwin lebih dari satu. 
Kononnya sayang sangat kat I so you kawin lebih dari satu so I boleh masuk syurga? 
Oh pehlis larh. Lelaki memang macam tu. 
Asal tanya kenapa perlu kahwin lebih dari satu, mesti kasi jawapan
"Supaya Isteri pertama boleh masuk syurga dan dapat payung emas di syurga.
Hey, banyak lagi cara kaum hawa boleh masuk syurga tau.
Asalkan bersolat, puasa, jaga maruah dan metaati suami, sure masuk syurga. 
Tak payah nak kahwin 2-3-4. 
Nak kasi isteri pertama masuk syurga konon.
Padahal nak menggatal.
You ingat kaum I tak tahu? 
Kaum I tahu semua tu you. 
Kami comel with the brain tau.

Sebelum kahwin, kaum you asyik rosakkan kaum I. 
Mintak MMS gambar tak pakai tudung lah.
Gambar tak pakai baju lah. 
Selepas tu, mintak yang bukan-bukan. 
Tapi bila nak kahwin, sibuk nak cari yang perfect, 
yang baik-baik dan dara. Kenapa you? 
Nasib baik lah teruna lelaki tak boleh di tengok
Kalau boleh, memang kantoi lah semua lelaki kat dunia ni tak teruna. Kan?
Dan you pulak, 
you teruna tak you?

Akhir kata dari I, 
kalau nak mengurat kaum I tu, 
kasi lah cara kretif sket. 
Ubah sikit teknik tu.
Guna kan inovasi dan kretiviti. Hantar lagu ke. 
Hantar bunga ke. Tengok lah sikit cerita korea tu. 
Belajar la dari dieorang. 
Dieorang tu bukan je hot, hensem, malah romantik. 
Macam Kim Hee Chul, Kim Hyun Joong dan Lee Min Ho. 
Btw Hubby you tau, nasib baik kaum perempuan ni tak gila lelaki hensem.
Kalau tak, jangan harap ah lelaki Malaysia akan ada awek.
Dah lah tak handsome.
Tak romantik pula tu.

Well you. The most fragile part in a girl body is her heart. 
So, take a good care of it. Its nice to see. 
Nice to hold.
But once broken, considered for ever!
Ingat tau nasihat I ni.
Nasihat iklas dari i. 
Jaga diri elok-elok sebelum jadi milik i."



Wednesday, October 27, 2010

TIP MEMIKAT

hye all .
aku rase cm teringin nk same2 kongsi bahagia .
huhuhu .
kepada sape2 yg belum berpunye , baru proses nk mule o yg sedang bercinta .
nieyh aku nak kongsi tip memikat buah hati .
tuk sme2 kite menikmatinya indahnya alam bercinta .
ala , jiwang plak aku nieyh kn .
tp law nk taw aku mmg cmnie .
jiwang tahap meroyan .
hahahaha .
aku pown konfius ngn diri aku .
da2 xmo nk cakap byk .
ape la ngumpat diri sendiri .
hehehe .

TIP MEMIKAT

1. YAKINLAH bahawa si dia itu memamg lelaki/perempuan
yang diciptakan tuk awekz/balak cam anda .
2. PERCAYA pada diri sendiri . So , usaha sendiri untuk memikatnya dan jangan guna orang tengah .
Ada kemungkinan orang tengah ambil kesempatan dan anda jugak yg akan melopong . 
3. Walaupun si dia belum disahkan sebagai kekasih anda , HARGAI dan anggaplah dia itu kekasih anda .
4. BERUSAHA untuk berkomunikasi dan membuka diri agar si dia perasan kehadiran anda .
(tapi jangan buka2 yang xsepatutnya depan dia sudah . hahaha .)
5. KENALIlah keluarganya . Ini taktik paling mulia nieyh . hehehe .
Gunakan keluarganya sehingga si dia tak berupaya untuk menolak anda .
6. Walaupun anda suka kat dia , tapi janganlah menolak kehadiran orang lain .
Anda belum tentu dapat pikat si dia . Kiranya anda siap2 cari spare part ler . hehehe .
7. TATAP dan renung ke dalam matanya ketika anda bercakap dengannya .
Renunglah ala2 menggoda gitu . huhuhu .
8. Setiap hari anda hantar sekeping kad ucapan kepadanya .
9. Bila bercakap dengannya kontrol ayu/macho suara anda .
Jangan sampai tahap petir atau murai tercabut ekor plak . hahaha
10. Jadilah PENDENGAR yg baik . Dengan apa saja yg si dia nak cakap .
Tapi kalau dah tahap merapu , masuk telinga kanan keluar telinga kiri ajelh ye . hehehehe
11. TEPATI waktu ! kalau janji nak keluar pukul 12 ., anda tunggu lah ku 9 pagi lg . hahaha
12. Tunjukkan keperibadian anda yang paling menarik .
13. Belajarlah layan si dia untuk hal2 yang ringan seperti ambilkan minum , makanan , 
bahan bacaan dan sebagainya .
Tapi ingat , jangan sampai dia kulikan anda pulak ! Itu sudah lebih tuh !


semua orang berhak menikmatinya cinta .
tapi kene ingat " Cinta hanya untuk yang ikhlas mencintai , bukan untuk dipersendakan " .
jangan kerana dendam cinta dipermainkan .
cinta ini indah dan harus dimiliki .
berbahagia lah dengan cinta .
sesungguhnya cinta ini terlalu luas .
bkn semata cinta kepada kekasih .
love u all .
<3

Tuesday, October 26, 2010

HILANG TENSION

buhsan .. buhsan .. buhsan ..
iera says : yang , jom kua jalan2 .
buhsan la kt uma , g pown hari isnin nieyh xde cite besh kt tv . 
ieka says : betul .. betul .. betul .
nk ikut eyh .
yayang says : jom2 , g ajak bella sekali .
kua ramai2 besh . huhu . 
pas maghrib kte owg plan nk kua g jalan2 .
mlm nieyh xde cite besh kt tv . huhu .
so , kte owg nk g hilangkan tension kt pale otak masing2 . 
hehehe .
aku n my siblings pown bergerak la ke suatu tempat yg kite sume meroyan .
hahaha .
mane lg , KAROK la .
tuh je keje kite owg law nk enjoy . huhu .
xpyh nk kua duet byk2 tuk hilangkan tension . huhu .
jimat pown jimat .
almaklum la , masing2 xnk kua duet .
berjalan nk , yg kene dera aku jugak .
mane aci . hehehe .
tp xpe , hari nieyh mood aku okeyh plak cm nk belanje owg . hahaha .
untung la u a'll .
pas abiz karok kite owg pusing2 kt mall .
awal lg nk blek . hehehe .
tibe2 perut aku plak yg berkarok .
hahahaha .
itu menandakan aku sudah lapar .
td mase kua xsempat pown nk mam .
dowg nieyh la , excited sgt .
smpai bilik pown jadi kapal nk belayar .
huhuhu .
tibe2 aku nmpak sesuatu yg begitu menyelerakan .
PIZZA . nyummm ,nyummm .
so , dgn pemurah hatinya aku nk belanja my siblings mam pizza .
sedapnya . huhuhu .
time mam nieyh mmg lawak giler .
ag2 ngn pangai adek aku si ieka tuh .
doyai .
bikin aku pecah perut la .
hahaha .
pape pown kite owg enjoy la .
hilang sudah rase ketidakselesaan badan aku yg sakit nieyh .
tq all .
besh la kua cmnie .
len kali kite kua ag eyh .
syygggggg kowg .
nieyh je yg tinggal .
dowg la , xsempat2 nk menikmatinya .
huh !
baru nk snap da hilang . hehe
xsempat pown nk amek pix byk2 ..
sbb time tuh la bateri nk mampos .
nieyh je sempat , tuh pown da kene ngap dulu .

Monday, October 25, 2010

COKLAT TETAP NO. 1


ALASAN mengapa coklat lebih baik dari sebuah KERETA .
1. Coklat boleh dimakan .
2. Makan coklat xperlu bayar road-tax .
3. Kita xakan kene saman ngn polis trafik kalau makan coklat terlalu cepat .
4. Kemalangan yg diakibatkan oleh coklat jarang sekali terjadi .
(kecuali kalau sambil memandu laju di jalan raya)
5. Coklat xakan berkarat .
6. Kita xperlukan kunci utk menikmatinya .
7. Kita xperlu ke bengkel untuk hantar servis .
8. Coklat tidak perlukan petrol .

ALASAN mengapa coklat lebih okey dari cinta buta .
1. Coklat sentiasa sesuai untuk kita .
2. Kita xperlu berhias lebih2 untuk coklat .
3. Coklat xpernah datang terlambat .
4. Ukuran coklat sama ada besar , kecil , bulat atau langsing tidak menjadi masalah untuk kita .
5. Coklat tak akan merajuk dan tak perlu dipujuk .
6. Coklat tak akan memaksa kita menonton filem yang membosankan atau pergi ke tempat yang kita xsuke .
7. Kita tak akan bosan memakan nye setiap hari .
8. Coklat tak perlu dipuji , xperlu diberi hadiah .

ALASAN mengapa coklat lebih menguntungkan daripada percutian .
1. Harga coklat memang sesuai dengan kemampuan poket kita (termasuk ketika pada hujung2 bulan) .
2. Kita xperlu membuat tempahan awal termasuk pada musim cuti .
3. Dalam segala cuaca kita dengan mudah untuk mendapatkan coklat .
4. Kita xperlu mengatur jadual atau perancangan khusus untuk membeli dan memakannya .
5. Nak makan coklat kita xperlu mengemas .
6. Kita xperlu fasih menggunakan bahasa asing untuk mengerti betapa enaknya coklat .
7. Kulit kita xterbakar (sun blum) kerana coklat .
8. Kita xperlu ambil cuti untuk menikmatinya .
begitu lah indahnya coklat dihatiku .
hehehehe .
untuk menikmati coklat bile2 dan dimane2 jua .
huhuhu .
i love coklat .

PENING + SELSEMA

xsuke .. xsuke .. xsuke .
ngan keadaan cmnie .
pening ngan selsema .
ish , bikin hidup susah je . huhu .
tp nak bt cmne an terpaksa la terima . hehehe .
bile da pening nieyh sume benda xlarat nk bt , asyik nk tidow je .
smpai lupe nk msg ngn muncet kesayangan sbb mo0d hilang suda . hehehe .
tp tq for muncet sbb paham .
mule2 tuh dye melenting gak coz xgtw .
tp bile dye da cll n dengar sendiri sore aku , muncet terus oke .
kesian kowt . huhu .
muncet says :xpe la . ayg rehat ..
ape2 bg taw , jgn diam je .
tc , miz u .
ayg tolong makan ubat n then rehat .
b sentiasa disisi ayg .
love u .
xpyh pkir bnde yg brmain dipikiran tuh .
kene tenang kan diri dan minda tuh  .
tq muncet .
tq for everthing .
owg sentiasa akan ingat pesan muncet .
hari ini , esok , dan selamanya .
sayangggggg muncet .



Wednesday, October 20, 2010

14/10/2010 (KELANA JAYA)

 Bila aku tengok blek blog aku nieyh ,
cam ade yang lupe aku nk kongsi .
huhuhuhu .
14/10/2010
aku n family ke Kelana Jaya .
(Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya) .
motifnya nk pegi menghantar makcik aku ke Tanah Suci Mekah .
dr pg aku kt sne sampai la ke tgh mlm ..
almaklum la , makcik aku tuh bertolak dlm kuwl 1 lebih pg .
mase dok kt sne , punye la buhsan nye aku ..
so , kesempatan aku yg tengah buhsan tuh aku pown melayan la kerenah sepupu2 aku yg agak giler2 tuh ..
huhuhuhu ..
yang paling tue n kepala nye aku la ..
hehehe ..
masing2 pantang nmpak kamera , sume nk bergambar .
xleyh nk mengalah langsung .
huh ! tnsion aku .
so , kte owg pown mule la snap sne , snap sni .
tp yg kesian nye aku la .
sbbnye aku je yg kene snap pix dowang .
law pown hilang buhsan tp geram duh !
fikir dowang budak2 je .
hehehehe .
law tidak , aku da hentam sme mereka .
hahahaha .
inilah hasil nya  !
mcm2 gaye wo .
(selepas di edit)
bila soh bergambar bukan maen lagi menunjukkan aksi msg2 ..
bt aku sendiri tergamam melihat mereka ..
memang agak smart ..
hehehehe ..
jadi disini lah terlahirnya idea aku meletakkan mereka sebagai
satu group iaitu "Lagenda Budak Nakal"

Tengok la tuh , gaye msng2 ..
Pape pun idea dan director yang mengarahkan mereka adalah aku..
hahahaha ..
law pun kene buli ngn aku tp da dowg mmg giler bergambar ..
happy la jdnye ..

 nieyh la dye "Lagenda Budak Nakal"
tp law di ikutkan dowang nieyh xla nakal ..
cume pangai budak2 bese la ..
hehehe