CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 11, 2011

XDE TAJUK !

HAHA !
xtaw nak tulis tajuk ape ..
Sebab xde idea langsung ..
Buhsan giler kat uma hari nieyh ..
Da la ujan je sepanjang hari ..
Oh ! shitt ..
Sungguh xsuke ..
Bangun tido , makan n then tido blek sampai petang ..
*giler ah ko nieyh yayang ..
HEHE !
Tunggu msg abang dr pagi sampai ptg ..
Janji nak bank in duet ..
Adoooiii ..
Da la ade janji HUBBY ..
Memang padan lar muke ko yayang ..
Komfem merabak ko punye hubby ..
*ade aku kesah , law pon hati aku kate aku mmg kesah .
HAHA !







*alamak cite Ayoub da start ..
chow dulu ..

Monday, January 10, 2011

RAMBUT BARU !

Hari nieyh nape buhsan sgt yerr ..
Uhhh !
Xbole bla ..
Xtaw nk buat ape , nak pegi mane ..
*ko cam byk duet je nak berjalan kn yayang .. HEHE !
Da tuh drpd dok uma , kmfem la aku meroyan ..
HAHA !
Elok aku tido td , ade je yg ganggu ..
Kang bile aku off nset , pikir yg bukan2 ..
Nak tgk TB , xde cite besh ..
Tibe2 tgk mama kua bilik da siap cantek2 ..
Nak g anta ieka kecik ke klinik ..
Mama xpelawa pown , mmg aku nak ikot ..
HEHE !
Lepas je g klinik , aku ajak mama g cuci kereta ..
Kereta aku tuh da brhari2 xmandi ..
Da bau cam kerbau ..
HAHA !
Malaz aku nak cuci sendiri , nak g car wash xde duet ..
Sebab tuh aku ajak mama ..
HAHA !
*jahat nya kau ko kan yayang .. HEHE !
Sambil aku tunggu mat2 bangla tuh cuci kete , aku pown layan lar perasaan jap ..
HUHU !









gedik nye aku kan . HAHA !
ade aku kesah . 


Tengah syok2 snap2 pic , terus aku terpikir nak g potong rambut ..
Aku pown cakap ngn mama ..

aku : mama ade duet x ??
mama : nape ??
aku : belanja gunting rambut ..
mama : bile ??
aku : skg okeyh ??
mama : bole jerr ..

Perghh , baik nya hati mama ..
HEHE !
Terbaeekk lar mama nieyh .. HUHU !













HAHA ! busuk nye rupa rambut baru aku ..
MUNGEKK !!



Sunday, January 9, 2011

TAHNIAH ANA RAFFALI !

Tahniah Ana Raffali ..
Memang itu yg aku harapkn ..
Sume owg mmg xsangke tp aku telah menyangkakn ..
HAHAHA !
Apa yg bole aku ckp Ana Raffali mmg TERBAEEEKK !
Persembahan yg simple tp penuh makne ..
Lagu 'Tolong Ingatkan Aku' nieyh penah jadi tema kat blog aku ..
Bagi aku lagu nieyh mmg syokkk abis lar ..






Tahniah juga diucapkan kat FT ..
Walaupun hanya dapat memenangi 'Persembahan Terbaik' ..
Sebenarnya aku harapkan dye dapat tempat kedua ..
Tapi Meet Uncle Hussein n Black memang mantap lar ..
Xsangka plak Hafiz bole menang ..
*sebab aku xminat dye langsung . HAHA !
Pape pown AJL tahun nieyh mmg besh ..
Lagi2 persembahan dari Dato Siti Nurhaliza ..
Sangat istimewa ..




Terimalah Ana Raffali ..
Layannnn ...



Tuesday, January 4, 2011

HANYA KERANA RM100 !

tajuk entry aku kali nieyh memang MELETOP ..
Siap ade bunga api lagi .. huhu ..
*xtualy sje je nak tarik perhatian . hehe .
Eyh , aku nak tanye pndapat korang ..
Korang rase wajar/patut ke hanya sebab RM100 ade lar sorang 'teman' aku nieyh xnak kawan ngn aku ..
*pergh , murah giler harga diri ko kawan ..
2 , 3 hari lepas 'teman' aku nieyh msg ..
konon2 nya nak pnjam RM100 ..
*kate je pnjam tp xpenah bayr pown ..
Bile aku replay msg dye mgtakan aku xde duet terus 'teman' nieyh menyepi ..
nak kate xde kredit , setahu aku dye pakai 'line' ..
Sampai lar hari nieyh da masuk seminggu msg aku pn x , apatah lg nak cll ..
*law tdk 24jam nk msg , nk ajak brgayut .
Hey 'teman' , xkan lar sebab Rm100 ko xnak 'sahabat' ngn aku lg ..
Kalau ko dpt duet dr aku , bkn main senyum lebar lg muke ko ..
Siap ciom2 molot ag ngn aku ..
Tapi bila xdpt ape yg ko nak , ko leyh bt aku cam xwujud je kn ..
Aduh 'teman' ! kate nak 'sahabat selamanya' ..
Sebenarnya aku xpenah taw ape 'motif' ko nak pinjam mintak duet dr aku ..
Bukan sekali dua ..
Tapi da berkali kali kali kali ..
*sampai da xleyh nak kali ..
Kot nye pn nak blnje skandal2 ko , kawan2 ko xkan nak gune duet aku kowt ..
Law cmtuh bek aku blnje kawan2 aku je ..
Hey 'teman' aku kenal ko bkn semalam ..
Tapi ko cam kenal aku baru hari nieyh plak an ..
Kang kalau aku ckp lebih2 , ko kate aku mengungkit tp ko xsedar ke 'teman' ???
Hanya disebabkan RM100 ko xnak 'sahabat' ngn aku ..
Ko seolah2 nak peralatkan aku plak ..







p/s : 'teman' sengaja tidak menyatakan bahwa lelaki atw perempuan ..
kerana tdk mahu memalukan mana2 pihak ..



Saturday, January 1, 2011

HAPPY NEW YEAR !

GOod bye 2010 ..
Welcome 2011 ..
Sekejap je masa berlalu meninggalkan
kita kan ..
Banyak kenangan pahit dan manis
sepanjang tahun 2010 nieyh ..
Bila diingatkan , rasa xnak pun tinggalkan 2010 ..
Tapi tuh mmg xakan mungkin ..
Yang berlalu tetap akan berlalu dan akan menjadi
 satu lagi kenangan bermakna dlm hidup ..
1/1/2011 tarikh yang cukup indah ..
Terasa mcm ade keunikkan yg tersendiri ..
Masuk je tahun baru selalunya owg akan tanye
"apa azam tahun baru" ..
Tapi bg aku setiap hari aku ada azam baru ..
Sebab aku nak perbaiki diri menjadi yg terbaik
diantara yg lebih terbaik ..
Terkejut juga aku bila dapat tahu pergi nya 
seorang lagi pengiat seni tanah air 'Faizal Yusof'
yang juga bekas suami kepada Siti Nordiana (Nana) ..
Al-Fatihah diucapkan kepada
keluarga beliau ..







Semoga rohnya dicucuri rahmat ..
Al-Fatihah ..



Kenangan Manis 2010

- Dapat 'anak' yg sangat chummell..
(MERRY)
- Dapat anugerah tuhan yg sangat bermakna ..
(bayu,cantik,jelita,upin,ipin,dewi)
anak kepada MERRY ..
- Dapat sambut bufday ngn abg , makcik2 , n nenek tersayang ..
- Dapat kereta baru ..
- Dapat jumpa 'angah' , kawan yg dah lame xjumpe ..
dalam 5 tahun ..
- Dapat jumpe 'Yana' , my bff ..
(sayang ko ketat2 lar kawan)
- Dapat bawak mama n kakak jalan2
ke Genting ..
- Dapat laptop yg chumell dr mama ..
- Dapat enset baru ..
Tiap2 tahun plak tuh . hehehe ..
- Dapat bercuti ke Melaka ..
syokkk ..


Kenangan Pahit 2010 

- Anugerah tuhan yg tdk ternilai pergi meninggalkan
aku buat selama2nya ..
(MERRY dan anak2nya)
- Gaduh ngn Muncet sampai nangis2 ..
Hehe ..
- Merajuk ngn mama masa kat Tesco ..
Haha ..





Hahaha ..
Macam2 perangai sepanjang tahun 2010 nieyh ..
Tapi yg pasti kenangan manis lebih banyak dr yg pahit ..
Huhuhu ..
Itu bermakna sepanjang tahun 2010 akan tetap menjadi 
kenangan yg terindah ..
Bye . Bye . 2010 ..





video





video



keindahan sambutan tahun baru 2011
di dataran merdeka ..
terbaeeekkkk ...