CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 30, 2010

TAHNIAH IERA SEPET !

Hari nieyh g anta my adek Iera Sepet temuduga kemasukan SMK Teknik Vokasioanal ERT Setapak ..
Wah ! bersungguh2 btul nk g temuduga eyh ..
Awal pagi lg da bgun n siap2 ..
Bagus2 , nieyh lar semangat yg kita nak kn ..
hehehe ..
Sampai ke sekolah tuh pown paling awal ..
Kuwl 7 pagi ..
Padahal temuduga start kuwl 8.30 pagi ..
huhuhu ..
Bagos2 ..



sesi taklimat .









mama dapat kawan baru ..
syoknya berbual sampai xpasan kene snap ..
huhuhu ..




disebabkn xbekfest pagi td ..
tgk tuh da kebuluran . hehehe ..




muke pown naek cuak sbb tgh mnggu 
kptsan diumumkan ..




tp tetap masih cool kan ..
hehehe ..



perbincangan utk 
keputusan dikeluarkan ...





mane nme Iera Sepet nieyh ??
xkn xterplih kowt ..




Tahniah sayangg ..
Berjaya gak melepasi temuduga nieyh kn ..








muke appy je bile dpt borang tawaran ..
pas nieyh mesti kite rindu2 kan ..



Tahniah adek ..
Teruskan perjuangan ko kat sne ..
Aku sygg ko n aku nak ko berjaye ..
Chayokkk !

Tuesday, December 28, 2010

JALAN - JALAN 3 ! (MELAKA)

Jalan lagi ..
Huhu ..
Penat x ??
Eyh , ofcoz lar penat ..
Da lar drive jauh2 .. huhu ..
Tp yg penting enjoyyy ..
Da lame xjalan2 kat Melaka ..
Kali nieyh saje nak pergi pusing kat bandar bersejerah ..
Melaka Maju lar katekn ..
Huhuhu ..
Seronok tp yang xseronok kene menghadap 'jame' yg xde roti ..
Hahaha ..
Mengalahkan bandar KL plak ..
Keterlaluan ..
Hehehe ..



























Melaka Besshhhh !!


Sunday, December 26, 2010

JALAN - JALAN 2 !

Pas je da penat melepak
kat Dataran Merdeka ..
Aku pown bawak adek2
pusing2 plak kat Bukit Bintang (BB) ..
Adeeesss ! sampai lenguh2 kaki aku nieyh berjalan ke hulur ke hilir ..
Terpaksa lar ikut rentak adek2 aku nieyh ..
Yang penting adek2 enjoy ..
Aku kn nak jadi kakak yang terbaik buat adek2 ..
Hehehe ..








huhuhu ..
sempat ag aku tukar seluar ..
hehehe ..
2 pown tukar dalam kete je ..




eyh , korang mesti suke kn ..
ble nk bg award kaka trbaik .. 
hehehe ..




mama pown nak posing gak an ..
huhuhu ..












Saturday, December 25, 2010

JALAN - JALAN !

Lepas je aku bawak 'awak' g klinik mekanik aku terus je bawak dye g jalan2 ..
Nampak nya da lame kn 'awak' xterjalar kat jalan Kuala Lumpur ..
Huhuhu ..
So , hari nieyh aku n 'awak' bawak family g pusing2 KL ..
Wow , seronoknya ..
Da lame xberjalan kat KL ngn family ..
Selalu jalan ngn kawan2 je ..
Besh bile tengok adek2 n mama gembira ..
Sayang u'all ..
Bile da sampai sini , ape lagi meroyan lar nk posing2 ..
Hehehe ..
Jom layannnn ...
Pix kat Dataran Merdeka ..








nieyh my adek2 ..
posing jgn xposing .. hehehe




aku pown memang hantu time nmpak camera ..
huhuhu ..



ini adek aku yg si sepet tuh ..
bkn maen lg kn ..



ini dye ieka kecik ..
adek yg banyak singehh ..
adeesss !
pusing kepala aku dibuat nya ..



eh , aku lagi .. 
hehe ..



kami adek beradek larh ..
huhuhu ..



kami serasi bersama ..
hehehe ..








inilah hasilnya ..
huhuhu ..
nanti aku share plak pic kat BB n KLCC k ..
muuacckkzz ..

Friday, December 24, 2010

BUAT HAL LAR !

Ish ! buat hal lar ..
Saje je nak dengki kan ..
'awak' memang jahat ..
Adooii ..
Duet nieyh simpan baru nak beli baju n barang2 baru ..
Tapi 'awak' da mintak nak benda baru ..
Xkesian langsung kat kite kn ..
Tapi xkisah lar , sebab kite sayang 'awak' ..
Nasib baek 'awak' buat hal time kite ade duet ..





tadaaa ..
nieyh lar 'awak' aku ..
time2 nak bawak dye berjalan ,
dye plak mule nak sakit2 ..
tayar dye tibe2 bocor ..
mekanik tuh ckp tayar tuh da gelembong ..
terpaksa lar tukar tayar baru ..
rabak duet aku ..



aku pown sempat lar pusing2 ..
hehehe ..
sementara tunggu kete siap ..









Sunday, December 19, 2010

YANG TERINDAH !

Semenjak kau hadir dalam hidupku ..
Tiada lagi keresahan ..
Kau mengetuk pintu hatiku ..
Tanpa sedari hingga aku izinkan ..
Kau yang bernama CINTA ..
Kau yang memberi rasa ..
Kau yang ilhamkan bahagia ..
Hingga aku merasa indah ..
Maaf jika ku tidak sempurna ..
Tika bahagia mula menjelma ..
Bila keyakinan datang ..
Merasa kasih disambut dengan kejujuran ..
Mencintai dirimu ..
Merindui dirimu ..
Memiliki dirimu ..
Hingga akhir hayat bersama kamu ..



u cinta i dunia akhirat taw ..


i sayanggg u sampai syurga ..


Friday, December 10, 2010

TENGS LYKA NOAH ORTEGA !

Hari nieyh ape yg tergerak kt hati nak ucap tengkiu kt Lyka Noah Ortega ..
huhuhu ..
Sebabnya dye selalu 'like' ape yg tertulis kat blog aku nieyh ..
Tengkiu sekali lagi Mizz Pieja ..




Dye chumell kan ..
huhuhu ..
Dulu , aku jeles giler bile first time tgok pic dye nieyh kat dalam henset muncet ..
Ape yg bermain kat fikiran aku , dye nieyh skandal muncet ..
Adessss , kecewa nye aku time tuh ..
Bile aku tanye muncet ..
muncet says ; kite owg kawan jep ..
Tapi aku memang gerammmmm giler ah ! ..





Ini kali kedua aku tengok pic dye yg chantek ..
Aku lagi cemburu bile dye tag pic dye kt fb muncet ..
Adesss ! sedih lagi sekali .. huhuhu ..
Sampai aku gadoh2 ngn muncet ..
Tapi muncet bg no mizz pieja kt aku ..
soh aku tanye sndiri kat mizz pieja ape hbgan dowang ..
Hahahaha ..
Malu nye aku , dowang teman tp mesra lar ..
Adooiii ! ..
Tuh lar , cemburu xbertempat kan aku nieyh ..
Hahahaha ..





Mizz Pieja sowieeeee k ..
Sebab salah sangke kat u ..
Hehehehe ..
I nieyh cemburu buta lar ..
Pape pown tengkiu eyh ! ..



Thursday, December 9, 2010

TINGGAL KENANGAN !


'mama' akan abadikan
 Merry dihati 'mama' selamanya .




Merry diantare cinta 'mama'
yang sangat 'mama' cintai 




cinta 'mama' pada Merry tiada gantinya .
Sampai syurga .



'mama' sayaaannnggggkan Merry 
dunia dan akhirat !



Walaupun 'mama' belum puas bersama dgn Merry
tapi 'mama' redha dgn pergi nye Merry .
Cume 'mama' xkn bole lupekn Merry .



'mama' sayanggggg MERRY .

** Ya allah . 
Kau lindungilah dye ..
Tempatkan nya di syurga ..
Aku berharap agar suatu hari nanti aku dpt bertemu dengan nya kembali ..
Aku sgt menyayanginya ..
Hanya kau yg taw betapa cinta nya aku pd MERRY ..
Redhakan lah dgn pemergiannya .,
Amiiinnnnn ..

P/s ; korang2 , doakan yg aku dpt terima keadaan eyh !
dan doakan agar Merry tenang disane ..




**anak2 Merry pon pergi bersamanya .
sebab xdpt menyusu setitis pon air susu merry .
disebabkn dye lahir xcukup bulan .
AL-Fatihah kepada Merry dn anak2 .


MERRY
'mama' rinduuuuuuuu kn Merry ..

Monday, December 6, 2010

PERGI BUAT SELAMANYA !

Hari nieyh sesi pencarian dijalankan untuk mencari Merry ..
Dari pagi sampai lar ke petang ..
Jam 3 , tibe2 Merry muncul ..
Aku bergegas mendapatkannya ..
Ya allah , hanya tuhan je yg taw betapa sedihnya aku melihat Merry ..
Susahnya untuk dye bernafas ..
15 minit kemudian , Merry betul2 nazak ..
Aku hanya mampu mengalirkan airmata menatap saat2 Merry utk pergi tinggalkan aku ..
Ya allah , terseksanya dye ..
Dye menghembuskan nafas yg terakhir pd 3.45 petang ..
Ya allah , bagaikan tersentap jantung aku bile dye sempat mencium kaki aku ..
Sungguhpun aku xdapat terima dengan ape yg berlaku ..
Tuhan kenapa ini penyudah nya ..
Aku sangat menyayangi nya ..
Hujan yg turun hari nieyh seolah2 meratapi pergi nya 'anak' yg amat aku cintai ..






kenapa Merry pergi tinggalkan 'mama' ..
'mama' belum puas bersama dengan Merry ..
Merry taw kn 'mama' xsnggup kehilangan Merry ..
Mama sayangkan Merry ..





'mama' sayangkan Merry dunia dan akhirat .
Cinta 'mama' pd Merry sampai syurga ..
Merry adalah anugerah yg terindah yg tiada gantinya ..
'mama' doakan semoga Merry tenang disana .
'mama' akan doakan yg terbaik tuk Merry ..
Merry akan dihati 'mama' selamanya ..
'mama' sayannnnnggggggg Merry selamanya ...

Sunday, December 5, 2010

MERRY HILANG !

Hari nieyh aku kehilangan cinta hati aku ..
Tapi bukan MUNCET lar ..
Merry yg hilang ..
Hari nieyh aku bgun lewat ..
Bese lar hari minggu ..
Tapi bg aku hari2 , Hari Minggu .. hehehe ..
Bangun je , terus panggil Merry ..
Ciannya 'anak mama' malam td xpt tidur sama2 kan ..
Petang td Merry keluar rumah ..
Aku pown keluar gi pusing2 ..
Balek , terus panggil Merry ..
Selali bile panggil mesti dye menyahut ..
"meeooowww" je n terus dtg kat aku ..
Tapi hari nieyh puas aku panggil tp xde pown ..
Mane Merry pergi ..
Doyaiii ..
Hati aku mule bagaikan nak tercabut ..
Risau plak ..
dah la keluar td dte xmakan ape2 pown ..
Dari ptg sampai mlm aku carik tp xjumpe2 ..
Merry hilanggggggggg ..

**Ya allah  ujian ape lagi yg kau berikan pada aku ..
serata tempat aku carik dye tp tetap xjumpe ..
Tolong kembalikan 'anakku' ..
aku sangat menyayanginya ..

Mama rinduuuuuuuu ...

p/s : Merry 'mama' taw Merry pergi sebab Merry xnak 
menyusahkan 'mama' tp percayalah Merry xpenah pown bt 'mama' rasa susah .
'mama' akan jaga Merry ..
Bile Merry hilang cmnie , 'mama' akan lebih susah hati ..
'mama' sayangkan Merry sangat2 .
balek lah sayanggg ....

Ya Allah , ya tuhanku ..
tolong lah kembalikan Merry kepangkuanku ..
sesungguhnya hanya engkau yg tahu dimana dye berada ..
aku sangat mencintainya ..





korang2 , tolong doakan 'anakku' kembali eyh !
aku sangat sayangkan dye ..
dunia dan akhirat ..